Schilderen van gevels

Home » Gevelrenovatie » Schilderen van gevels

Schilderen van gevels

Voor het schilderen van de gevels van uw pand doet u beroep op de professionals van BODIMA. Dit is namelijk een gespecialiseerde klus die u beter niet zelf uitvoert. Dit omdat er onder de huidige verflaag van uw gevel vaak problemen bevinden. Denk hierbij aan vocht dat schade aan het voegwerk en metselwerk veroorzaakt. Al deze problemen worden vaak verergerd door het keer op keer plaatselijk herstellen en weer volledig overschilderen van de gevelvlakken. Voor we uw gevel herschilderen, pakken we deze problemen dan ook voor u aan.

Wat er moet gebeuren voor het schilderen van de gevels

BODIMA heeft de technieken in huis om geschilderde gevels weer vakkundig te ontdoen van de verflagen, met zo min mogelijk beschadiging van de ondergrond. Hiervoor voeren we eerst een inspectie uit, om te bepalen welke methode het beste geschikt is voor het verwijderen van de verf: een biologisch afbreekbaar chemisch weekmiddel of lichtstralen met een werkdruk tussen 2 en 8 bar. In sommige gevallen wordt er zelfs een combinatie van beide technieken gebruikt. Is de gevel onder de verflagen niet in goede staat? Dan worden slechte metselstenen vervangen en voegselwerk hersteld voor we starten met het schilderen van uw gevels. Indien de ondergrond gecementeerd of bepleisterd is, moeten scheuren en loszittende en holklinkende delen verwijderd worden.

Enkel de beste verfsystemen voor uw gevel

Wanneer de gevel weer hersteld is tot een goede staat, gaan onze experts aan de slag met het schilderen. De verfsystemen die we hiervoor gebruiken zijn dampdoorlatend, en in sommige gevallen, elastisch om vervolgschade te voorkomen. We gebruiken de volgende twee soorten, afhankelijk van de type gevels en de staat waarin ze zich bevinden:

  1. Minerale verfsystemen:
  • Zeer hoge tot 99 % dampdoorlaatbaarheid
  • Kleurecht
  • Door minerale verstening in de poriën is afbladderen onmogelijk
  • Onschadelijk voor milieu en verwerker
  1. Acrylaat verfsystemen:
  • Goede dampdoorlaatbaarheid
  • Kleurecht
  • Door haar specifieke eigenschappen scheuroverbruggend
  • Op waterbasis, dus oplosmiddelvrij

Laat ons uw gevel herstellen

Wilt u ook uw gevels laten schilderen door een expert om weer te kunnen genieten van een prachtige uitstraling? Maak dan snel een afspraak met onze specialisten. Bel hiervoor naar 076-5729696. Indien gewenst kunnen we uw gevel meteen ook impregneren om te zorgen dat deze geen water meer doorlaat.

Meer informatie over onze diensten? Bel ons!

Bodima Nederland:
076-5729696
Bodima België:
03-4751500