Impregneren van gevels

Home » Waterdichting » Impregneren van gevels

Impregneren van gevels

Bouwmaterialen zoals metselsteen, natuursteen, beton, e.d. hebben het vermogen om water te absorberen. Het “vasthouden “ van vocht kan resulteren tot alg- en mosaangroei en deze kunnen weer resulteren tot vervolgschade aan de bouwmaterialen zoals vorstschade aan metselstenen en voegwerk, verweren van zandsteen en sterke vervuiling van het oppervlak.

In sommige gevallen – bij oude panden waar de muren volgemetseld werden zonder spouw – kan er zelfs sprake zijn van vochtdoorslaande muren. Door bouwmaterialen met moderne impregneermiddelen waterwerend te behandelen verkrijgt men diverse voordelen, te weten:

  • De bouwstenen nemen geen vocht meer op, dus zal de isolatiewaarde ook bij regen hetzelfde blijven als een droge bouwsteen, dus minder warmte-/energieverlies.
  • Na impregnering geen vochtdoorslag meer.
  • Mos en algen hebben geen of nauwelijks vat meer om zich af te zetten op de bouwsteen.
  • De gevels blijven esthetisch langer mooi en schoon.
  • Vorstschade aan de bouwstenen is niet meer mogelijk, wel rekening houdende met de detailleringen dat er geen vocht achter het systeem kan komen.

De huidige impregnatieproducten zijn volkomen dampopen en de tendens is dat de oplosmiddelhoudende impregnatieproducten steeds meer vervangen worden door watergedragen systemen. De laatste jaren zijn de impregnatie crème producten in opmars met fantastische waterwerende eigenschappen en pareleffect.

Meer informatie over onze diensten? Bel ons!

Bodima Nederland:
076-5729696
Bodima België:
03-4751500