Een gevel laten impregneren in Breda

Uw gevel laat u impregneren door onze specialisten bij u in Breda, Tilburg of Den Bosch. BODIMA is hét bedrijf voor impregneerwerkzaamheden. De medewerkers van onze onderneming hebben veel ervaring met het waterafstotend maken van panden, muren en gevels. Wilt u graag dat de gevel van uw bedrijfspand of huis wordt geïmpregneerd? Laat deze werkzaamheden dan over aan ons en profiteer van het professionele resultaat.

Wat er gebeurt als u uw gevel niet laat impregneren

Bouwmaterialen zoals metselsteen, natuursteen en dergelijke hebben het vermogen om water te absorberen. Het “vasthouden” van vocht kan resulteren in alg- en mosaangroei wat weer resulteert in vervolgschade aan de bouwmaterialen. Denk hierbij aan vorstschade aan metselstenen en voegwerk, het verweren van zandsteen en sterke vervuiling van het oppervlak. In sommige gevallen – bij oude panden met de muren zonder spouw – kan er zelfs sprake zijn van vochtdoorslaande muren. Met het impregneren van uw gevel gaat u deze narigheden tegen.

De voordelen van een gevel impregneren

Door bouwmaterialen, zoals stenen van een gevel, met moderne middelen te impregneren, profiteert u van vele voordelen. Na het laten impregneren van de gevel van uw pand of huis door de specialisten van ons restauratiebedrijf merkt u namelijk de volgende dingen:

  • De bouwstenen nemen geen vocht meer op, waardoor de isolatiewaarde ook bij regen hetzelfde blijft als een droge bouwsteen. Hierdoor heeft u minder warmte- en energieverlies.
  • Na het impregneren van de gevel vindt er geen vochtdoorslag meer plaats.
  • Mos en algen hebben geen of nauwelijks vat meer om zich af te zetten op de bouwstenen.
  • De gevels blijven langer mooi en schoon.
  • Vorstschade aan de bouwstenen is niet meer mogelijk, rekening houdende met de detailleringen dat er geen vocht achter het systeem kan komen.

We impregneren met de modernste middelen

De huidige impregnatieproducten zijn volkomen dampopen. De tendens is dat de oplosmiddelhoudende impregnatieproducten steeds meer vervangen worden door watergedragen systemen. Impregnatiecrèmeproducten zijn in opmars met fantastische waterwerende eigenschappen en pareleffect. Tijdens injecteringswerken maken wij gebruik van deze moderne middelen, waardoor u bij ons van hoogstaande kwaliteit geniet. U schakelt ons natuurlijk ook in voor gevelreiniging.

Maak een afspraak met onze experts

Heeft u interesse in het laten impregneren van de gevel van uw pand of huis? Of heeft u juist behoefte aan betoninspectie? Neem dan contact met ons op en bel naar 076-5729696 of vul het contactformulier in. We denken graag met u mee over de mogelijkheden voor het impregneren van de gevel van uw woning of bedrijfspand. Naast het impregneren van uw gevel kunt u voor renovatiewerkzaamheden aan balkons bij ons terecht. Laat ons vooral weten wat uw wensen zijn, dan gaan wij voor u aan de slag!

Wilt u uw kelder waterdicht laten maken? 

Neem contact op

Bodima B.V.