Kelderdichting

Kelderdichting

Kelderdichting

Kelderdichting

Profiteer van de kennis en ervaring van BODIMA uit Breda en schakel ons in voor een kelderdichting. U rekent bij ons altijd op een vakkundige waterdichting, zodat u niet met natte voeten in uw kelder hoeft te staan. Ook onderwater kunnen onze specialisten een waterdichting van uw kelder bewerkstelligen.

Kelderdichting volgens het Bodima-Procedé

Uw kelderdichting wordt door de specialisten van ons restauratiebedrijf vormgegeven aan de hand van een standaard procedé. Het Bodima-Procedé bestaat uit een drietal mortellagen op de wanden en een tweetal op de vloer. Deze samenstelling wordt bereikt met schoon rijnzand, cement en speciale waterdichtingsproducten. De waterdichting wordt gegarandeerd dankzij een chemische reactie waarin capillaire poriën onoplosbare kristallen vormen.

De specificaties van het Bodima-Procedé voor de waterdichting van uw kelder

Het Bodima-Procedé is uitermate geschikt voor het waterdicht bepleisteren (bestaande) kelders van binnenuit (passieve zijde), maar kan ook aan de buitenzijde (actieve zijde) van constructies worden aangebracht. Gewelfkelders worden op een ambachtelijke wijze in combinatie met moderne technieken gedicht onder volledige 10-jarige garantie. De waterdichting van uw kelder volgens het Bodima-Procedé voldoet aan de norm PTV 500 klasse 4.2.8 en draagt het predicaat “drinkwaterkwaliteit” WTC. Tijdens een vrijblijvende inspectie worden de voorbereidingen van de ondergrond uitgevoerd door onze specialisten.

Kelderdichting via het aanbrengen van voegbanden

Soms doen zich situaties voor bij ondergrondse constructies waarin de aanbreng van waterdichte elastische voegbanden de voorkeur heeft ten opzichte van het injecteren van beton bij de kelderdichting. In de waterdichte bepleistering worden dan de voegbanden onzichtbaar gemaakt. Dit gebeurt op plaatsen waar al scheurvorming in de ondergrond bekend is of eventueel te verwachten is en werkt preventief.

Afdichten van kabel-/buisdoorvoeringen

Als uw kelder of ondergrondse constructie geen correctie afdichting heeft van kabel- en buisdoorvoeringen, hebben onze vakmensen de technieken in huis om zelfs onder waterdruk kelderdichting uit te voeren. Ons bedrijf is een erkend verwerker van speciale Zwitserse waterdichtingsmortels met specifieke eigenschappen ten behoeve van de afdichting en conservering van ondergrondse constructies. In dit gamma bevinden zich ook elastische waterdichte bestrijkingsmortels (te hanteren bij constructies waar zich spanningen en zettingen voordoen) en warmte isolerende mortels (in ondergrondse ruimten met condens problemen). Het ontgraven of blootleggen van de kabel- en buisdoorvoeringen is meestal niet nodig. Deze worden onder volledige garantie van 10 jaar gedicht middels het aanbrengen van zwellende pasta’s, waterdichte zwellende vloeibare manchetten of injectie.

Maak een afspraak met onze specialisten

Wilt u graag vochtproblemen in uw kelder voorkomen of verhelpen? Schakel dan onze professionals in voor een kelderdichting bij u thuis. Tijdens de waterdichting wordt uw kelder volledig waterdicht gemaakt. Maak een afspraak en bel naar 076-5729696 of vul ons contactformulier in om met onze specialisten in contact te komen en de mogelijkheden te bespreken.

Bodima B.V.