Kelderdichting

Kelderdichting

Kelderdichting

Home » Waterdichting » Kelderdichting

Kelderdichting

Waterdichte cementbepleistering volgens het Bodima-Procedé

Het standaard Bodima-Procedé bestaat uit een drietal mortellagen op de wanden en tweetal op de vloer. De unieke samenstelling van de verschillende mortellagen wordt bereikt door de verhouding van schoon rijnzand, cement en speciale waterdichtingsproducten. Door een chemische reactie worden in de capillaire poriën onoplosbare kristallen gevormd die de waterdichting garanderen.

Het Bodima-Procedé is uitermate geschikt voor het waterdicht bepleisteren van gemetselde (bestaande) kelders van binnenuit (passieve zijde), maar kan tevens aan de buitenzijde (actieve zijde) van constructies worden aangebracht. Oude bestaande kelders, gewelfkelders, kunnen op een ambachtelijke wijze doch met moderne technieken weer onder volledige 10 jarige garantie worden gedicht.

De waterdichting volgens het Bodima-Procedé  voldoet aan de norm PTV 500 klasse 4.2.8 en draagt het predikaat “drinkwaterkwaliteit” WTC dus toepasbaar in drinkwatervoorzieningen, zwembaden, vijvers e.d. De voorbereidingen van de ondergrond die nodig zijn en de te ondernemen acties zullen tijdens een vrijblijvende inspectie door BODIMA uitgevoerd worden.

Lees meer over het Bodima-Procedé

Afdichting d.m.v. het aanbrengen van voegbanden

Er kunnen zich situaties voordoen bij ondergrondse constructies waarbij het aanbrengen van waterdichte elastische voegbanden t.p.v. zettingsscheuren, thermische scheuren, kimaansluitingen en dilataties de voorkeur geeft ten opzichte van het injecteren. Voegbanden kunnen onzichtbaar verwerkt worden in de waterdichte bepleistering volgens het Bodima-Procedé waar al scheurvorming in de ondergrond bekend is of eventueel te verwachten is, dus preventief.

Afdichten van kabel-/buisdoorvoeringen

Indien er tijdens de bouw van een kelder, ondergrondse constructie, geen rekening is gehouden met het op een correcte manier afdichten van kabel- en buisdoorvoeringen heeft BODIMA de technieken in huis om zelfs onder waterdruk deze te dichten.

Waterdichte minerale bestrijkingsmortels

BODIMA is erkend verwerker van speciale Zwitserse waterdichtingsmortels met specifieke eigenschappen t.b.v. afdichting en conservering van ondergrondse constructies. In dit gamma bevinden zich ook elastische waterdichte bestrijkingsmortels (te hanteren bij constructies waar zich spanningen en zettingen voordoen) en warmte isolerende mortels (in ondergrondse ruimten met condens problemen).

Ontgraven/blootleggen van de kabel- en buisdoorvoeringen is meestal niet nodig en kunnen van binnenuit onder volledige garantie van 10 jaar gedicht worden middels bijvoorbeeld het aanbrengen van zwellende pasta’s, waterdichte zwellende vloeibare manchetten of injecteren.

Meer informatie over onze diensten? Bel ons!

Bodima Nederland:
076-5729696
Bodima België:
03-4751500