Schilderen van gevels in Breda

Voor het schilderen van de gevels van uw pand in Breda doet u beroep op de professionals van BODIMA. Dit is namelijk een gespecialiseerde klus die u beter niet zelf uitvoert. Vaak bevinden problemen zich onder de huidige verflaag van uw gevel. Denk hierbij aan vocht dat schade aan het voegwerk en metselwerk veroorzaakt. Al deze problemen worden vaak verergerd door het keer op keer plaatselijk herstellen en weer volledig overschilderen van de gevelvlakken. Voor we uw gevel herschilderen, pakken we deze problemen dan ook voor u aan.

Wat er moet gebeuren voor het schilderen van de gevels?

BODIMA heeft de technieken in huis om geschilderde gevels weer te voorzien van vakkundige gevelreiniging, met zo min mogelijk beschadiging van de ondergrond. Hiervoor voeren we eerst een inspectie uit, om te bepalen welke methode het beste geschikt is voor het verwijderen van de verf: een biologisch afbreekbaar chemisch weekmiddel of lichtstralen met een werkdruk tussen 2 en 8 bar. In sommige gevallen gebruiken we zelfs een combinatie van beide technieken. Is de gevel onder de verflagen niet in goede staat? Dan vervangen of herstellen we slechte metselstenen en herstellen we voegselwerk voor we starten met het schilderen van uw gevels. Indien de ondergrond gecementeerd of bepleisterd is, moeten scheuren hersteld worden en loszittende en hol klinkende delen vervangen worden.

Enkel de beste verfsystemen voor uw gevel

Als de gevel weer hersteld is tot een goede staat, gaan onze experts aan de slag met het schilderen van de gevels. De verfsystemen die we hiervoor gebruiken zijn dampdoorlatend en, in sommige gevallen, elastisch om vervolgschade te voorkomen. We gebruiken tijdens deze restauratiewerkzaamheden de volgende twee systeemsoorten, afhankelijk van het type gevels en de staat waarin ze zich bevinden voor we gaan schilderen:

Minerale verfsystemen:

  • Tot 99% dampdoorlaatbaarheid
  • Kleurecht
  • Door minerale verstening in de poriën is afbladderen onmogelijk
  • Onschadelijk voor milieu en verwerker

Acrylaat verfsystemen

  • Goede dampdoorlaatbaarheid
  • Kleurecht
  • Door haar specifieke eigenschappen scheuroverbruggend
  • Op waterbasis, dus oplosmiddelvrij

Laat ons uw gevel herstellen

Wilt u ook uw gevels laten schilderen door een expert om weer te kunnen genieten van een prachtige uitstraling? Maak dan snel een afspraak met onze specialisten. Bel hiervoor naar 076-5729696 of vul het contactformulier in. Indien gewenst kunnen we uw gevel meteen ook impregneren om te zorgen dat deze geen water meer doorlaat.

Wilt u uw kelder waterdicht laten maken? 

Neem contact op

Bodima B.V.