Laat uw kelder waterdicht maken

Direct reparatie

Deskundig personeel

Standaard 10 jaar garantie

Lees meerNeem contact op

Home » Kelder waterdicht maken

Wilt u uw kelder waterdicht laten maken? Kies voor de jarenlange ervaring van BODIMA uit Breda. Door meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van het dichtmaken van kelders zijn wij uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in deze markt. Hierdoor verzekeren wij u van het kwalitatief en degelijk dichten van uw kelder.

Zo kunnen wij uw kelder waterdicht maken

De restauratiewerkzaamheden van BODIMA bestaan uit een drietal mortellagen op de wanden en tweetal op de vloer. De unieke samenstelling van de verschillende mortellagen wordt bereikt door de verhouding van schoon rijnzand, cement en speciale waterdichtingsproducten. Door een chemische reactie worden in de capillaire poriën onoplosbare kristallen gevormd die de waterdicht maken van uw kelder garanderen en zo kelderlekkage voorkomen.

Voorkom kelderlekkages wanneer u kiest voor onze specialist

Kies BODIMA voor het dichten van een gemetselde (bestaande) kelder van binnenuit (passieve zijde), en het verstevigen van de buitenzijde (actieve zijde) van constructies. Oude bestaande kelders, gewelfkelders, kunnen op een ambachtelijke wijze met moderne technieken als het impregneren van gevels weer onder volledige 10-jarige garantie waterdicht worden gemaakt. U rekent bij ons op een werkwijze die voldoet aan de norm PTV 500 klasse 4.2.8 en het predicaat “drinkwaterkwaliteit” WTC draagt en dus toepasbaar is in drinkwatervoorzieningen, zwembaden, vijvers e.d. De voorbereidingen van de ondergrond die nodig zijn en de te ondernemen acties worden tijdens een vrijblijvende inspectie door ons uitgevoerd.

Een waterdichte kelder door middel van het aanbrengen van voegbanden

Er kunnen zich situaties voordoen bij ondergrondse constructies waarbij het aanbrengen van waterdichte elastiek de voorkeur heeft ten opzichte van het injecteren. Voegbanden worden onzichtbaar verwerkt in de waterdichte bepleistering volgens het Bodima-Procedé wanneer al scheurvorming in de ondergrond bekend is of eventueel te verwachten is. Deze methode werkt preventief tegen kelderlekkage en andere vochtproblemen in muren.

Afdichten van kabel-/buisdoorvoeringen, zelfs onder waterdruk

Indien er tijdens de bouw van een kelder of andere ondergrondse constructie geen rekening is gehouden met het op een correcte manier afdichten van kabel- en buisdoorvoeringen, hebben wij de technieken in huis om deze zelfs onder waterdruk te dichten. Hierdoor wordt de veiligheid in huis extra gegarandeerd.

Waterdichte minerale bestrijkingsmortels voor het waterdicht maken van uw kelder

BODIMA is erkend verwerker van speciale Zwitserse waterdichtingsmortels met specifieke eigenschappen ten behoeve van afdichting en conservering van ondergrondse constructies. In dit gamma bevinden zich ook elastische waterdichte bestrijkingsmortels (te hanteren bij constructies waar zich spanningen en zettingen voordoen) en warmte isolerende mortels (in ondergrondse ruimten met condens problemen en spouwmuurisolatie). Ontgraven/blootleggen van de kabel- en buisdoorvoeringen is meestal niet nodig en kunnen van binnenuit onder volledige garantie van 10 jaar gedicht worden door bijvoorbeeld het aanbrengen van zwellende pasta’s, waterdichte zwellende vloeibare manchetten of injecteren.

Schakel ons in voor specialistische waterdichting van uw kelder

Kelderlekkage wordt verleden tijd met een waterdichting van uw kelder door onze specialisten. Wilt u weten wat wij voor uw kelder kunnen betekenen? Of wilt u een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076-5729696.

Meer informatie over onze diensten? Bel ons!

Bodima Nederland:
076-5729696
Bodima België:
03-4751500

Neem contact op

Bodima B.V.