Impregneren van gevels

Impregneren van gevels

Het is belangrijk om uw gevel te laten impregneren zodat deze muur geen water of ander vocht meer doorlaat. Bouwmaterialen zoals metselsteen, natuursteen, beton, e.d. hebben namelijk het vermogen om water te absorberen. Het “vasthouden “ van vocht kan resulteren tot alg- en mosaangroei. Deze kunnen vervolgens resulteren in vervolgschade aan de bouwmaterialen zoals vorstschade aan metselstenen en voegwerk, verweren van zandsteen en sterke vervuiling van het oppervlak. In sommige gevallen – bij oude panden waar de muren gemetseld werden zonder spouw – kan er zelfs sprake zijn van vochtdoorslaande muren. Uw gevel laten impregneren door een specialist van BODIMA is dus geen overbodige luxe.

Waarom uw gevel laten impregneren?

Door bouwmaterialen met moderne impregneermiddelen waterwerend te behandelen, profiteert u van diverse voordelen, waaronder:

  • De bouwstenen nemen geen vocht meer op. Hierdoor blijft de isolatiewaarde ook bij regen hetzelfde als een droge bouwsteen, wat leidt tot minder warmte- en energieverlies.
  • Na impregnering is er geen vochtdoorslag
  • Mos en algen hebben geen of nauwelijks vat meer om zich af te zetten op de bouwsteen.
  • De gevels blijven esthetisch langer mooi en schoon.
  • Vorstschade aan de bouwstenen is niet meer mogelijk, wel rekening houdende met de detailleringen dat er geen vocht achter het systeem kan komen.

Kies voor het beste product voor uw gevel

Voor het impregneren van uw gevel werkt BODIMA enkel met de beste, innovatieve producten. De huidige impregnatieproducten zijn volkomen dampopen en de tendens is dat de oplosmiddelhoudende impregnatieproducten steeds meer vervangen worden door systemen op waterbasis. De laatste jaren zijn de impregnatie crèmeproducten in opmars met fantastische waterwerende eigenschappen en pareleffect. Bent u benieuwd naar hoe we uw gevel kunnen aanpakken? Of wilt u meteen een afspraak inplannen? Bel dan naar 076-5729696.

Wilt u uw kelder waterdicht laten maken? 

Neem contact op

Bodima B.V.